
Kurser i SØM
– Den Socialøkonomiske Investeringsmodel
Arbejder du med sociale investeringer i en kommune, i en organisation eller i staten? Så har du nu chancen for at komme på kursus i at bruge SØM – Den Socialøkonomiske Investeringsmodel. Den næste runde af SØM-uddannelsen afholdes rundt om i landet i løbet af foråret.
18. februar 2019
I 2018 blev Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, lanceret. Modellen er udviklet af VIVE og Incentive for Socialstyrelsen, og den kan hjælpe kommuner og andre med at beregne de økonomiske konsekvenser af sociale indsatser og dermed fremme investeringstankegangen på det sociale område. Du kan læse mere om modellen her eller på Socialstyrelsens hjemmeside.
SØM-uddannelsen
Den grundlæggende SØM-uddannelse består af to kursusdage med ca. fem ugers mellemrum.
Målgruppen for kurset er ledere, økonomimedarbejdere samt fagpersoner. Vi anbefaler, at en kommune (eller organisation) sender både økonomifaglige og socialfaglige medarbejdere på samme kursus.
Deltagerne vil over de to kursusdage få en grundig introduktion til SØM og tankegangen bag modellen. De lærer også, hvordan de kan bruge og fortolke modellens resultater, og hvordan de kan bruge resultaterne i beslutningsoplæg samt i den politiske beslutningsproces.
Derudover lærer deltagerne, hvordan man udfører beregninger i modellen i praksis, og får et grundigt indblik i, hvordan modellen regner, og hvordan man selv kan opstille avancerede beregninger i modellen.
SØM-uddannelsen afholdes tre steder i første halvår af 2019:
Herning: 25. marts og 3. maj
København: 1. april og 6. maj
Vejle: 28. maj og 25. juni
Superbrugeruddannelsen
Denne uddannelse er tiltænkt medarbejderen, der ønsker at være superbruger. Deltagerne vil blive i stand til at undervise andre i brugen af modellen og hjælpe med at udbrede modellen i deres organisation. Sporet er bygget op om en række onlinewebinarer. Det udbydes første gang i sommeren 2019.
Del på
Andre nyheder
SERVICES
Market access og sundhedsøkonomi
Market access-strategi og -planer, dialog med Medicinrådet, budget impact- og cost-effectiveness-modeller, registerstudier, litteraturstudier, surveys og patient-reported outcomes.
Transportøkonomi
Omkostningsanalyser, business cases, investeringsanalyser, prissætning, takster, big data, kollektiv transport, regulering, markedsanalyser.
Energi- og klimaøkonomi
Samfundsøkonomi, cost-effectiveness, business cases, investeringsplaner, klimaplaner, effektiviseringspotentialer, regulering, skatter og afgifter, fremskrivninger og scenarier.
Samfundsøkonomi
Cost-benefit, cost-effectiveness, intern rente, nutidsværdi, skatteforvridning, effekter for statskassen, afgifter, skatter.
Prissætning
Pricing excellence, værdibaseret prissætning, prissætning af nye produkter, design af nye prismodeller, optimering af rabatter og rabatpolitik, prisregulering.
Konkurrence og erstatning
Økonomiske erstatningsopgørelser, fusioner, statsstøtte, dominerende stilling, immaterielle rettigheder.